Bijeenkomst 8 april 2022

Aanwezig : ON3JT, ON7KY, ON2LC, ON5RW, ON6XI, ON6FI
Verontschuldigd : ON7WP, ON7CFK

Er stonden reeds een aantal wagens geparkeerd aan het lokaal, wat er op wees dat er vermoedelijk ook mensen van het Rode Kruis aanwezig waren, maar niemand aanwezig. Op verplaatsing dus.

Kleine reminder : niet parkeren op de parkeerplaatsen die gemerkt zijn voor de brandweer. In geval van een calamiteit willen ze geen parkeerplaats zoeken. Ze zijn er nogal streng op.

Helaas heeft niemand het ISS kunnen ontvangen, op Twitter had ik ook al opgepikt dat er weinig viel te ontvangen waarbij het conflict met Ukraine als mogelijke oorzaak werd aangehaald. Wie weet?

Een paar punten die zijn blijven hangen :
Op maandag 18 april is het de Dirage hambeurs in Diest (zie ook https://www.on4aob.be/dirage-2022). Wie gaan er al : ON3JT, ON7KY, ON6FI. Eventueel ter plekke afspreken op 145.275?

Remy ON5RW laat weten dat MCL dit jaar de Algemene Vergadering van de UBA host op 7 mei.
Meer details : https://www.uba.be/nl/uba/jaarlijks-uba-congres/uba-congres-2022

Het signaal van ON0ZK op 70cm (438.825 -7.6 131.8) lijkt aan de zwakke kant. Vanuit het lokaal merk je zelfs al diepe nulls in ontvangst. Helaas konden we het niet vragen aan de repeater beheerder 🙂

We hebben ook geprobeerd om de antenne die Pedro had gemaakt te begrijpen, een extended double zepp. Maar helaas voorlopig.

Zelfgemaakte double zepp antenne

We hebben ook nog even APRS bekeken, van de twee grootste sites blijft er nog eentje over : APRS.fi. De andere aprsdirect.com is er op mee opgehouden. De broncode is vrijgegeven en er zijn een paar die dit opgepikt hebben, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. Surf je toch nog naar aprsdirect.com, dan krijg je daar een lijstje te zien van de alternatieven.

Na nog wat gekeuvel werd de deur rond 22u30 afgesloten. Een echte lentewarmte was er toch nog niet die avond.