Bijeenkomst 13 mei 2022

Aanwezig : ON3JT, ON7KY, ON6FI, ON7CFK
Verontschuldigd : ON7WP, ON4KCY

Na aankomst werd al vrij snel duidelijk dat er ook een paar leden van het RK aanwezig gingen zijn. Zij trokken echter naar een lokaaltje achteraan.
Een paar dienstmededelingen : doordat Rabobank in Belgïe stopt met haar activiteiten moest er een andere bank gevonden worden. Na een vruchteloze poging bij een eerste bank was de tweede zonder problemen in orde. Momenteel staat er ongeveer 1354 euro op de rekening.
Het adres van de clubvergunning is aangepast. Dit stond nog in Itegem, maar werd verplaatst naar de Mechelsesteenweg, de ouderlijke qth van ON7WP. Van daaruit kunnen we al makkelijker eens een activatie doen. Iemand een voorstel?

De transceiver in de auto van Hugo werd even onder handen genomen. Deze stond in low power, wat toch wat weinig was. Geheugen steuntje, in te drukken knoppen : Menu, 3, menu, draaien low/high, menu, exit.

Er werd wat heen en weer gebabbeld, de lokale radio Christina is nu ook te beluisteren via DAB, zie https://radiovisie.eu/lokale-dab-in-vlaanderen-63-lokale-radios-stappen-in-5-proefprojecten/

ON7CFK maakte gewag van een winkeltje in Machelen, Peutie dacht ik, kan het Fonavibel zijn?
https://www.fonavibel.be/kaart-ligging

ON4KCY laat weten dat hij rond 27 mei richting SV9 vertrekt, aanwezig tot juli. Hij zal af en toe actief zijn.

Ook even Funkamateur van mei 2022 doorgebladerd met een leuk artikel over een HF antenne. Principe van een coax dipole antenne met twee sleeve elementen. Tot mijn verbazing een afbeelding gevonden op internet.

Rond 22u licht uit en kon iedereen veilig naar huis, vrijdag de 13e heeft geen brokken gemaakt HI.