Bijeenkomst 11 februari 2022

Aanwezig : ON3JT, ON6FI, ON7KY, ON5RW, ON7CFK, Kurt, Bob

ON3JT was al wat vroeger naar het lokaal gereden om de verwarming al in te schakelen en alles klaar te zetten voor de aangekondigde presentatie.
Tegen 20u waren de eerste bezoekers aanwezig en werd al gauw even het agendapunt aangesneden. Het verplaatsen van de vergunning van het clubstation. Deze staat momenteel nog in Itegem, maar vermits op de huidige locatie eigenlijk ook geen activiteit mogelijk is, had ON7WP al geopperd om deze te verplaatsen naar de Mechelsesteenweg, zijn retroshack. Daar zijn wel antennes aanwezig. Iedereen was hiervoor te vinden.

ON5RW gaf ook nog een nieuwsje van MCL mee. Zij zijn vandaag, zaterdag, actief op 2m SSB met hun ON75MCL call te gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de UBA.

Presentatie

Presentatir staat klaar

Het onderwerp van de presentatie was het bouwen van een Chatbot met Telegram en een NodeMCU. Er is vertrokken vanuit een tutorial die mooi alles opsomt wat je moet doen. Als extra was het uitlezen van een lucht druk sensor toegevoegd. De presentatie is beperkt gehouden, de meeste info is toch terug te vinden online. De uitwerking is beperkt tot je eigen creativiteit. Hieronder kan je de presentatie in PDF formaat downloaden.

Online tutorial uit de presentatie : https://randomnerdtutorials.com/telegram-control-esp32-esp8266-nodemcu-outputs/

Extra

Het is ook even aangehaald in een gesprek, maar op 19 februari is het FreeDV Activity day.
Info : http://www.southgatearc.org/news/2022/february/freedv-activity-day.htm#.YgdevFWZNaQ
en alle details : https://groups.google.com/g/digitalvoice/c/Jt4VDDPEbCA

FreeDV is een digitale voice mode op HF. De software kan je downloaden op https://freedv.org/

Wens je te zien wie er qrv is : http://qso.freedv.org/
Aanmelden met je call, maar deze moet gekend zijn in HamQTH

Afsluiter

Er werd nog wat nagekeuveld en tegen 23u was iedereen vertrokken. Verwarming uit en nog even de lichtje aangevroren voorruit krabben alvorens huiswaarts te keren.