ON1CFK/p Maart 2002

Vandaag is het 20 jaar geleden dat we met de call van Kris (nu ON7CFK) deelnamen aan een contest op 23cm en als uitwijk ook op 70cm. Vanop de “vaste” contest qth te Baraque Michel in de koude maand maart was het station vrij snel opgezet. Een voet om te mast op te plaatsen waarbij de bus als contragewicht diende, dieselgroep die een krachtig genoeg is om een waterkoker op een parkeerplaats te gebruiken (hongertje iemand).

Contesten was toen met de bus naar ginder, ter plekke de topbuis aanpassen, logging programma in DOS (nog steeds eigenlijk), frietjes bakken, pratende repeaters, sequencer met een Basic Stamp II, alles wat niet te vast zat in de shack ging mee, watergekoelde PA’s, analoge tv uitzendigen waarbij je ‘s nachts naar de Formule 1 van AustraliĆ« kon kijken. Een nog oudere bus met PLC gestuurde verwarming, Enfin de mancave op verplaatsing.

Was de zaterdag een drukte van jewelste om alles op te bouwen, zondagmorgen was een rustig ontwaken. Soms werd je dan omgeven door mist of een verse sneeuwlaag. De bakker in Jalhay waar we al mee om 6u30 al stonden aan te schuiven.

Een terugblik…